Η εταιρεία
H επιχείρηση Bloukos Γενική Απολυμαντική, με έδρα την Καβάλα, ιδρύθηκε το 2002 και δραστηριοποιείται στον χώρο των απολυμάνσεων, απεντομώσεων, μυοκτονιών, έκδοση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, υπηρεσίες Συμβούλου Πιστοποίησης ISO 22000, ISO 9001, HACCP, IFS Food, FSSC 22000 απώθηση φιδιών-πτηνών, καταπολέμηση κουνουπιών – κόκκινου σκαθαριού φοινίκων, εφαρμογές με Drone, γεωργία ακριβείας και έργα πρασίνου.
Το επιστημονικό προσωπικό της επιχείρησης αποτελείται από τον Μπλούκο Ευάγγελο, Γεωπόνο, μέλος της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος και την Μπλούκου Δέσποινα, Υγιεινολόγο- Επόπτη Δημόσιας Υγείας και Δασοπόνο, με μεταπτυχιακό τίτλο στην “Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή” του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία αποτελεί Σύμβουλος Πιστοποίησης ISO 22000, ISO 9001, HACCP, IFS Food, FSSC 22000 Εκπαιδευτής Επιχειρήσεων Τροφίμων του ΕΦΕΤ, Χειριστής ΣμηΕΑ, Ενεργό μέλος του Ερευνητικού προγράμματος LIFE CONOPS από το 2016 έως σήμερα, και μέλος της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος.
Στο επιστημονικό προσωπικό ήρθε να προστεθεί ο Στέργιος Μελισσάς, Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακό τίτλο στην “Αειφόρο Γεωργία και Επιχειρήσεις” από το ΔΙ.ΠΑ.Ε. ο οποίος είναι Εκπαιδευτής Επιχειρήσεων Τροφίμων του ΕΦΕΤ, Χειριστής ΣμηΕΑ, πιστοποιημένος Γεωργικός Σύμβουλος, μέλος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος και της Ελληνικής Φυτοπαθολογικής Εταιρείας.
Ακόμα το επιστημονικό μας προσωπικό περιλαμβάνει τον Δημήτρη Θωΐδη, Γεωπόνο με μεταπτυχιακές σπουδές στον «Έλεγχο Ποιότητας Τροφίμων» από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ο οποίος είναι πιστοποιημένος Γεωργικός Σύμβουλος και τον Ευάγγελο Καραγκιόζη, Γεωπόνο.
Η επιχείρηση διαθέτει ειδική άδεια εφαρμογών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ειδική άδεια για εφαρμογές υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Επίσης, διαθέτει πιστοποιητικά συστήματος διαχείρισης ποιότητας ISO 9001:2015, διαχείριση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία ISO 45001:2018, διαχείριση περιβάλλοντος ISO 14001:2015, συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του προτύπου EN 16636:2015 για τις εργασίες απολύμανσης, απεντόμωσης και μυοκτονίας και, τέλος, ασφαλιστική κάλυψη έναντι αστικής ευθύνης προς τρίτους.
Το υψηλό επίπεδο γνώσεων και εμπειριών του επιστημονικού προσωπικού σε συνδυασμό με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα σχεδιασμού και εφαρμογής αποτελεσματικών προγραμμάτων υγειονομικής προστασίας με ασφάλεια.
Η επιχείρηση απευθύνεται σε: δημόσιους φορείς (περιφέρειες, δήμους, νοσοκομεία, σχολεία), ιδιώτες, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, συνεταιρισμούς, πλοία, ξενοδοχεία, πολυκατοικίες.
Οι μέθοδοι και τα σκευάσματα, που χρησιμοποιούνται, είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΦ και εναρμονίζονται με τις κοινοτικές οδηγίες.
Ποιοί είμαστε

Μπλούκος Ευάγγελος
Γεωπόνος
Μέλος Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος
6932 472 425
vaggelis@bloukos.gr

Μπλούκου Δέσποινα
Υγιεινολόγος – Επόπτης Δημόσιας Υγείας & Δασοπόνος
M.Sc. Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή
Σύμβουλος Πιστοποίησης ISO 22000 & IFS
Εκπαιδευτής Επιχειρήσεων Τροφίμων του ΕΦΕΤ
Χειριστής ΣμηΕΑ
Ενεργό μέλος του Ερευνητικού Προγράμματος LIFE CONOPS
Μέλος Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος
6955 440 266
despoina@bloukos.gr

Μελισσάς Στέργιος
Γεωπόνος – Τεχνολόγος Τροφίμων
M.Sc. Αειφόρος Γεωργία & Επιχειρήσεις
Γεωργικός Σύμβουλος
Εκπαιδευτής Επιχειρήσεων Τροφίμων του ΕΦΕΤ
Χειριστής ΣμηΕΑ
Μέλος Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος
6948 561 028
stergios@bloukos.gr